Aile Hukukunun başlangıcı nişanlanmayla başlamaktadır. Buradan itibaren taraflar arasında sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Nişanın bozulmasıyla tarafların birbirlerine veya yakınlarının verdikleri hediyelerinin iadesi sorunları ortaya çıkmaktadır.
Evlilik ile devam eden süreçte, tarafların evlilik sırasında birbirlerinin özellikleri konusunda eksik veya yanıltıcı bilgiler verdikleri de görülmektedir. Bu nedenle de, evliliğin iptali gündeme gelebilmektedir. Evliliğin iptali davası veya boşanma davası aşamalarında diğer eşin ölümü halinde gündeme mirasçılık olgusu gelmektedir. Taraflar yanında, tarafların da yakınlarının bu davalar sırasında mirasçılık konusu önem arzetmektedir.
Evlilik ile birlikte mal ayrılığı veya mal birlikteliği rejimleri arasında bir tercih yapma hakkı bulunmaktadır. Tarafların isteğine göre sözleşmeler yapılabilmektedir. Taraflar arasında meydana gelen uyumsuzluk ve çekişme nedeniyle boşanma gündeme gelebilmektedir. Anlaşmalı boşanma veya çekişmeli boşanma davası gündeme geldiğinde, taraflar seçecekleri boşanma türüne göre, işlemler farklılık arzetmektedir.
Anlaşmalı boşanma ilk akla gelen basit ve hızlı bir yöntem ise de, çocukların velayeti, velayet verilmeyen taraf için çocukla kişisel ilişkinin tesisi, tarafların birbirlerinden maddi-manevi tazminat istekleri, nafaka konusu, ev eşyalarının paylaşılma durumu, evlilik sırasında elde edilen ortak malların paylaşımı, kişisel malların ayırımı gibi birçok konu sorun oluşturmaktadır.
Tüm bu sorunlara hızlı, güvenilir, adil ve hakkaniyete uygun, insani ve pratik çözümler için hukuk ofisimizdeki konusunda deneyimli ve uzman kişilerin bilgisine ve danışmanlığına başvurmak işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır.
Bu kapsamda, anlaşmalı boşanma halinde buna ilişkin protokol düzenlenmekte ve tarafların aralarında yukarıda belirtilen konularda bir anlaşmaya varılmış ise, bunlar ayrıntılı biçimde düzenlenebilmektedir.
Eğer boşanma durumu çekişmeli olacak ise, ona göre hareket edilmekte ve yol haritası çıkarılmaktadır. Özellikle çekişmeli boşanma durumunda ilk etapta dava açılır açılmaz, ortak konutun hangi eşe tahsis edileceği, eşe tedbir nafakası ile müşterek çocuklar için iştirak nafakası, ortak malların idaresi konularında ihtiyati tedbirlerin istenilmesi ve takibi yapılmaktadır.
Mal rejimine ilişkin dava ise, boşanma davasından ayrı olarak açılıp yürütülmektedir. Bu dava türünde de, malların diğer eş tarafından kaçırılmasının önüne geçilebilmesi için yine taşınır ve taşınmaz mallar için ihtiyati tedbirlerin istenilmesi ve takibi yapılmaktadır.
Türkiye sınırları içerisinde ve dışarısında (örneğin Almanya’da) bulunan tüm taşınmazlarınız ile menkul mallarınız (bankada bulunan paralar, banka kasalarında saklanan altın gibi değerli eşyalar vb.) hakkında gerekli hukuki işlemleri haklarınızı en iyi biçimde gözetecek şekilde takip edip, yürütüyoruz.
Yurtdışında boşanma ve nafakaya ilişkin ilamlar elde edilmişse, bunların yurtiçinde (Türkiye’de) tanınması, tenfizi gibi işlemlerini sizler adına takip edip, yürütüyoruz.
Yukarıdaki iş, işlem ve sorunlarınızın en kolay biçimde çözümü için hukuk ofisimizle irtibata geçmenizi ve en iyi biçimde hukuki olarak korunmak için danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ediyoruz.